[mailerlite_form form_id=1]
20220517_134558367_iOS

‘Wanneer verschijnt de volgende Tom Brandt?’ Als auteur van een fraaie reeks thrillers met een ijzersterke hoofdpersoon krijg ik die vraag natuurlijk regelmatig te horen. Meestal geef ik niet veel meer prijs dan dat ik er hard aan werk, wat natuurlijk helemaal niet waar is. In werkelijkheid had ik het veel te druk met de complete remake van Sup en kanoparadijs Nederland, met mijn vouwkanowinkel en met een kajakexpeditie naar Groenland. Tom Brandt had zich verdekt opgesteld.

Voorwaartse verdediging

Nu de relatieve rust in mijn werk is weergekeerd, is het hoog tijd om Tom Brandt uit zijn schuilplaats te halen, want ondertussen is er veel gebeurd. Om te beginnen vertrok ik bij Uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Als een samenwerking niet oplevert wat je ervan verwacht, dan kun je er beter een punt achter zetten. Zit Tom Brandt nu zonder uitgever? Nee, zeker niet. Na rijp beraad met zijn auteur heeft Tom een nieuwe strategie bedacht: de voorwaartse verdediging.

De back list

‘Voorwaartse verdediging? Dat klinkt als een oud concept uit de Koude oorlog.’ Inderdaad, de strategie is niet nieuw, maar kan op veel manieren worden toegepast. Ook voor thrillers. Waar traditionele uitgevers zich met een speerpunttactiek voornamelijk richten op nieuwe titels en de boekhandels, zetten Tom Brandt en ik met de voorwaartse verdediging in op een breed front. Niet via een traditionele uitgeverij, maar door zelf uit te geven. Eerdere titels ga ik opnieuw uitgegeven als Print-on-demand, E-book en luisterboek. Bij auteurs heet dit de back list. Betere covers, doelgerichte promotie en alles in eigen hand.

Maar voordat ik flink in de aanval ga moeten eerst de flanken versterkt worden en de logistieke lijnen in orde zijn. Terwijl aan de volgende Tom Brandt thriller geschaafd wordt, worden de eerdere titels weer beschikbaar gemaakt, eerst de e-books, de rest komt er achteraan. Inmiddels zijn de eerste covers in eigen huis ontworpen. Hieronder een sneak preview van Tom Brandt kort verhaal – Hoogspanning, samen met zijn eerdere uitgave. Welke wint? Roept u maar!

Help Tom uit de Brand(t)

Meld je aan voor de nieuwsbrief, want Tom Brandt heeft meer fans nodig. Nee, ik ga je niet iedere week spammen. Alleen als er echt iets te melden valt bij een nieuwe release of een presentatie dan krijg je een mailtje van me.

Aanmelden FvZ nieuwsbrief

Just simple MailerLite form!

Please wait...

Bedankt voor je aanmelding!

One Comment

    • Dolf Kok

    • 10 maanden ago

    cover 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *