Tom Brandt Thrillers

Tom Brandt, oud-marinier en freelance fotograaf voor National Geographic, werkt voor de militaire inlichtingendienst MIVD en gebruikt zijn dekmantel om overal ter wereld met camera en telelens ongestoord en onopvallend zijn werk te doen. Wanneer hij geopolitieke complotten en andere duistere zaken op het spoor komt heeft hij vaak geen andere keus dan eigenhandig in te grijpen.

Een avontuurlijke thrillerserie voor de lezers van Lee Child en Tom Clancy.

E-books vanaf € 4,99

Van de radar – Tom Brandt #3

Wanneer een Nederlandse cybersecurity-expert tijdens een vakantie in Noorwegen verdwijnt – vlakbij een geheime Amerikaanse basis nabij het koude Bodø – gaat oud-marinier en National Geographic-fotograaf Tom Brandt op onderzoek uit. Hij is nog niet geland of hij komt al hardhandig in aanraking met de Amerikaanse NSA én de lokale politie.

Toms aanwezigheid is duidelijk niet gewenst in Bodø en dat betekent dat er meer aan de hand is dan een simpele verdwijning. Ondanks de tegenwerking wordt er steeds meer duidelijk over het verblijf en de verdwijning van de hacker, en Tom moet in zijn voetsporen treden om hem op te sporen. Hij moet tot het uiterste gaan om de hacker te vinden en belangrijker nog, om zelf te overleven in het onherbergzame Hoge Noorden. En dat gaat heel ver. Misschien wel té ver.

Van de radar is gebaseerd op de verdwijning van de Nederlandse cybersecurity expert Arjen Kamphuis nabij Bodø in 2018. Auteur Frank van Zwol kent het gebied als zijn broekzak. Meerdere keren trok hij te voet en per kano door het ruige gebergte op de grens van Noorwegen en Zweden.

‘Van Zwols onderkoelde manier van schrijven past mooi bij het hoge Noorden. Eng overtuigend.’ – Vrij Nederland Detective en thrillergids, ****

Meer in de Tom Brandt serie:

Niemandsland – Tom Brandt #1 – Een Toepolev crasht onder geheimzinnige omstandigheden in het Noordpoolgebied. Jaren later vindt Tom Brandt de gps-ontvanger van het toestel en dreigt een internationaal conflict tussen Noorwegen, Rusland en de VS.

‘De auteur gijzelt je vanaf de allereerste pagina, hij dropt je in het gure Noordpoolgebied en laat je pas vrij na ruim 280 pagina’s nagelbijten.’ – Hebban ****

Meer info en bestellen:


Schokgolf – Tom Brandt #2 – Tijdens een fotoklus in een vulkaankrater op IJsland raakt Tom Brandt betrokken bij een ernstig ongeval. Een toevallige aardbeving, of is er meer aan de hand?

‘Een terroristisch complot in IJsland, en dat geschreven door een Nederlander? Er zijn maar weinig auteurs die dit kunnen. Van Zwol krijgt het echter voor elkaar.’ – Thrillzone ****

‘Het landschap spat van de pagina’s. Een buitengewoon vernuftige plot.’ – VN Thrillergids ****

Meer info en bestellen:


Speciale opdracht – Tom Brandt #0 (een prequel) – Verschijnt 1 november 2023 – Oud-marinier Tom Brandt werkt in 2005 als fotograaf bij de MIVD wanneer zijn chef hem naar de voormalige Amerikaanse kernwapenopslag in Darp stuurt. Er is recent gegraven en er wordt verhoogde radioactiviteit gemeten. Uiterst verontrustend, want de hele site is al jaren eerder volledig opgeruimd. In een race tegen de klok maakt Tom Brandt jacht op een viertal getraumatiseerde militairen en de geheimen die ze met zich meedragen.

E-book € 10,99 – Print € 24,50


Over de auteur

Frank van Zwol is de Indiana Jones onder de Nederlandse thrillerauteurs. Voor zijn debuut Het Thule-incident, dat genomineerd werd voor de Schaduwprijs, skiede hij 600 kilometer over Groenland. Zijn doorleefde en op feiten gebaseerde thrillers zitten vol actie en avontuur en vaak voegen het landschap en de ruige elementen van het hoge noorden een extra personage toe. De ijzersterke Tom Brandt reeks werd meerdere keren met 4* beoordeeld in de Vrij Nederland Thrillergids.


Koop Tom Brandt thrillers bij je favoriete webshop:Blijf op de hoogte!

Alles over nieuwe titels, aanbiedingen, lezingen en presentaties lees je in de nieuwsbrief.