Speciale opdracht

De nieuwe Tom Brandt !

Speciale opdracht is een prequel in de Tom Brandt-serie waarin de oud-marinier en fotograaf nog maar net in dienst is bij de militaire inlichtingendienst MIVD. ‘Het is een eenvoudige klus,’ had zijn chef gezegd.

Over Speciale opdracht

Oud-marinier Tom Brandt werkt in 2005 als fotograaf bij de MIVD wanneer zijn chef Berendsen hem naar de voormalige Amerikaanse kernwapenopslag in Darp stuurt. Er is recent gegraven en er wordt verhoogde radioactiviteit gemeten. Uiterst verontrustend, want de hele site is al jaren eerder volledig opgeruimd.

Wanneer Tom en zijn maat Huub Cabot een gruwelijke ontdekking doen, worden ze door een spijkerharde officier van de marechaussee gesommeerd de zaak te laten rusten. Met alle risico’s van dien gaan ze toch op onderzoek uit. Met hulp van Anneke Spiering, een gepensioneerd geestelijk verzorgster, weten ze stukje bij beetje het deksel van een immense doofpot te lichten.

Alles blijkt te draaien om een ultrageheim legeronderdeel uit de Koude Oorlog en een apocalyptische aanslag dreigt. In een race tegen de klok maken Brandt en Spiering – gehinderd door elkaar tegenwerkende diensten – een zenuwslopende jacht op een viertal getraumatiseerde ex-militairen en de geheimen die ze met zich meedragen.

Recensies:

‘De lezer wordt compleet van de stoel geblazen. Wat een actie, wat een spanning.’ – Silvia van Elzelingen – Hebban *****

‘De Nederlandse opvolger van Clive Cussler.’ – Thrillzone ****

‘WAUW! Wát een spanning, wát een goed in elkaar gezet verhaal is dit zeg.’ – Patrice van Trigt – Hebban *****

‘Een spannend on-Nederlands verhaal dat zich volledig in Nederland afspeelt. Tom Brandt wordt met ieder deel alleen maar beter!’ – Cees van Rhienen ****

Boektrailer

Een sneak preview van het nieuwe Tom Brandt avontuur!


Meer in de Tom Brandt reeks

Niemandsland – Tom Brandt #1 – Een Toepolev crasht onder geheimzinnige omstandigheden in het Noordpoolgebied. Jaren later vindt Tom Brandt de gps-ontvanger van het toestel en dreigt een internationaal conflict tussen Noorwegen, Rusland en de VS.

Schokgolf – Tom Brandt #2 – Tijdens een fotoklus in een vulkaankrater op IJsland raakt Tom Brandt betrokken bij een ernstig ongeval. Een toevallige aardbeving, of is er meer aan de hand?

Van de radar – Tom Brandt #3 – Een cybersecurity-expert verdwijnt spoorloos in het noorden van Noorwegen. Was het een kajakongeval, of spelen de Amerikaanse en Noorse veiligheidsdiensten een vuil spel? Van de radar is gebaseerd op de verdwijning van Arjen Kamphuis.Over de auteur

Frank van Zwol is de Indiana Jones onder de Nederlandse thrillerauteurs. Voor zijn debuut Het Thule-incident, dat genomineerd werd voor de Schaduwprijs, skiede hij 600 kilometer over Groenland. Zijn doorleefde en op feiten gebaseerde thrillers zitten vol actie en avontuur en vaak voegen het landschap en de ruige elementen van het hoge noorden een extra personage toe. De ijzersterke Tom Brandt reeks werd meerdere keren met 4* beoordeeld in de Vrij Nederland Thrillergids.


Koop Speciale opdracht bij je favoriete webshop:Blijf op de hoogte!

Alles over nieuwe titels, aanbiedingen, lezingen en presentaties lees je in de nieuwsbrief.